Kända kvinnor inom biljard

Biljard är en sport som alltid haft intressanta spelare med mycket karaktär. Det är ett spel där de som deltar kräver en hel del koncentration men de är också öppna för att bjuda på lite show. Under åren har det funnits flera stjärnor inom spelet som lyckats kamma hem storslagna vinster, både män som kvinnor. Nedan följer en lista med några av de kvinnor som skapat historia inom sporten.

Kvinnliga spelare inom biljard

Jeanette Lee

Lee kommer från USA och är känd som Den Svarta Änkan. Hon är en spelare i särklass med över 30 nationella och internationella titlar. Tidigare rankad som nummer ett i världen och nu rankad nummer 3. Hon blev inkallad till WPBA Hall of Fame 2012 och BCA Hall of Fame 2013.

Ewa Mataya Laurance

Svensk-amerikansk professionell biljardspelare, känd som “Leading Lady of Billiards”. Ewa är också känd för sin position inom WPBA, som sportskribent och som sportkommentator för ESPN. Hon inkallades till biljardkongressen för Amerikas Hall of Fame 2004.

Jennifer Barretta

Jennifer är en av de tio bästa kvinnliga 9-balls spelarna i världen. Hon är inte bara känd för hennes biljardspel, utan Jennifer utsågs också till en av de 25 sexigaste kvinnorna inom sporten enligt ESPN. Hon deltog också i filmen”9-Ball” som en av huvudkaraktärerna och har gjort en hel del andra roller inom TV.

Alison Fisher

Alison började spela Snooker när hon var 7 år gammal. Hon är en engelsk professionell biljardspelare och har vunnit över 80 nationella titlar och totalt 11 internationella titlar. I juni 2009 blev Alison inkallad till biljardkongressen för Amerikas Hall of Fame.

Jasmin Ouschan

Jasmin är en professionell australiensisk biljardspelare. Hon blev en professionell spelare 2007 när hon gick med i Women’s Professional Billiard Association. Hon var den första kvinnan någonsin att nå en semifinal på vid ett manligt VM.