Kända biljardspelare

Biljard är en sport som spelas av både män som kvinnor, men likt många andra spel och sporter så var det först dominerat av män. Därför finns det även inom biljard några kända namn som gjort historia inom biljardens värld, både i nutid och under mitten och slutet på 1900-talet. Nedan följer en beskrivning av några kända manliga biljardspelare.

De bästa manliga biljardspelarna från förr i tiden

Steve Mizerak

Mizerak kallades oftast efter smeknamnet “Miz”. Han var en mycket skicklig världsmästare inom biljard under 1970-talet och början av 1980-talet. Han specialiserade sig inom spelet 14.1 och nio-boll. Han var känd för sin roll i den berömda biljard filmen “The Color of Money”.

Ralph Greenleaf

Ralph betraktas av vissa som den största biljardspelaren någonsin. Människor som såg honom spela lovar att han kunde pricka in 50 eller fler bollar i Straight Pool utan några som helst svårigheter. Det finns ett biljardrum som är uppkallas efter honom i Richmond, Virginia som är vid Hotel John Marshall.

Willie Mosconi

Mosconi kom från Pennsylvania och var en amerikansk professionell biljardspelare som hade sina glansår mellan åren 1941-1957. Han vann World Straight Pool Championship hela femton gånger. Willie är erkänd som en av de största biljardspelarna i historien.

De bästa nuvarande manliga biljardspelarna

Johnny Archer

Archer är från USA och är en professionell biljardspelare som blev nominerad till America’s Hall of Fame 2009. Under de senaste två decennierna har han varit en av de mest framgångsrika spelarna inom 9-boll och med vinst inom mer än 60 turneringar under hela sin karriär.

Efren Reyes

Han är en filippinsk professionell biljardspelare och kallas efter smeknamnet “The Magician”. Med över 70 internationella titlar så är han även den enda personen i historien som vunnit VM i två olika discipliner inom biljard. Många spelare anser till och med att Reyes är den bästa biljardspelaren hela tiden.