Att lära sig spela via kurser

Att lära sig spela biljard kan göras på en rad olika sätt. Vissa lär sig när de befinner sig på en bar eller pub medan andra föredrar att lära sig via en kurs. Att lära sig när man befinner sig på en bar innebär oftast att man kanske inte är 100% koncentrerad på spelet, så vi rekommenderar att man istället genomföra en kurs eller studerar på något annat sätt om man verkligen vill lära sig mer om spelet.

Utbud av kurser online

Först och främst så bör man känna till att det finns extremt många olika kurser via YouTube, som man kan titta igenom på egen hand och upprepa hemma. Det krävs då såklart att man har tillgång till ett biljardbord med tillhörande redskap. På nätet finns det kurser inom de olika sorters spel som erbjuds inom biljard, men kan lära sig att från grunden och ta in allt i sin egen takt. Vi tycker att detta kan vara ett fiffigt sätt att ta ett första steg för att lära sig mer om biljard, men det som man kommer att sakna är någon som faktiskt korrigerar ens spel. Det finns ingen som säkerställer att man gör rätt eller fel.

Men nätet är bra för att läsa på om de olika sorters spel som finns, hur dessa går till och vilka regler man skall följa. Vidare så är det också bra via nätet att kunna studera lämplig terminologi inom sporten samt lära känna andra som älskar spelet.

Praktiska kurser

Det finns vissa föreningar inom biljard som anordnar med kurser både för medlemmar och icke-medlemmar. Hur mycket dessa kostar varierar såklart mella förening. Men generellt när det gäller en nybörjarkurs så får man ta del av grunderna inom spelet, man får lära sig hur man skall stå och hur man håller i kön. Vidare så får man lära sig att sikta och styra bollarna samt strategier och regler som man måste följa.